New Dwelling In Bewdley

Location: Bewdley Start Date: 01/15
Building: New Dwelling Completion Date: 08/16

The site is located just outside, but on the edge of a conservation area. Due to the topography of the ground it was important to keep the property as low as possible and to follow the contours of the land so that it did not impose on the neighbouring properties below. It was also imperative to maximise the views across Bewdley and, in particular, toward St. Anne’s church in the centre of Bewdley. Rather than trying to mimic or copy the Georgian style of the main town and the more modern style adjacent, APSE Building Design were instructed to design a more contemporary style of property that would overcome all these issues. The property has been designed to maximise solar gain and is well insulated in excess of Building Regulation Standards. The house is a model of unique design in Bewdley.